Президентът на САЩ Джо Байдън е прекарал в отпуск 228

...
 Президентът на САЩ Джо Байдън е прекарал в отпуск 228
Коментари Харесай

Байдън е прекарал в отпуск 228 дни от 19-те си месеца като президент

 Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е прекарал в отпуск 228 дни от встъпването си в служба. Това изказване направи Националният комитет на Републиканската партия в „ Туитър “.

„ Днес е 93-ият ден в отпуск на Джо Байдън единствено тази година. Байдън е прекарал 228 дни в отпуск, откогато встъпи в служба “, показват от партията.

Байдън встъпи в служба на 20 януари 2021 година Така той заема поста държавен глава 19 месеца, или съвсем 580 дни.

Бившият сътрудник на СиБиЕс от пула на Белия дом Марк Нолера пресметна, че през цялото си президентство Байдън е бил на отмора в Делауеър, където нормално прекарва отпуските си, 150 дни. Нолер разгласява изчисленията на страницата си в Туитър на 17 август. Според журналиста някогашният американски водач Доналд Тръмп е прекарал 132 дни в отпуск през целия си президентски мандат, Барак Обама - 38 дни, а Джордж Буш - 100 дни.

Байдън нормално прекарва уикендите си в град Рехобот Бийч на брега на Атлантическия океан (Делауеър), който се намира на разстояние към 190 км от Вашингтон.

Както заяви Асошиейтед прес на 10 август Байдън и фамилията му дойдоха на остров Киава (Южна Каролина), ситуиран край източния бряг на страната, където, както се очакваше, възнамеряваше да прекара седемдневна почивка. Разположен на Атлантическия океан, Киава е прочут със своите частни плажове и голф курорти. Според организацията фамилията на президента е отседнало в къща покрай едно от голф игрищата.

Лятната почивка е традиция за американските водачи. Буш-младши ходеше в ранчото си в централен Тексас, Обама играеше голф на остров Мартас Винярд, ситуиран в Атлантическия океан край крайбрежията на Масачузетс. Тръмп заминаваше за частния си голф клуб в Ню Джърси. Белият дом наблягаше, че американският водач даже по време на отпуската си не е освободен от отговорностите си, продължава да се съветва със сътрудници и за него се организират ежедневни брифинги за националната сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР